Transportera din kajak optimalt! Woodland Fishing Del 2

Box till trailern! 

Även södra Sverige har fått kallt väder och is. När fiskeabstinensen är som värst känns det alltid bättre att bygga något som underlättar ens fiske.
Manuel Dahlberg gav mig idéen att sätta dit en låda på trailern för förvaring av beteslådor, håv, ankare, mirage drive etc. Den största fördelen för mig som har kajaken på trailer och eget garage till kajaksläpet är att jag slipper lasta in och ut grejerna från bilen a.k.a mer fisketid. Väl hemma från fisket så rullar jag bara in trailern och slipper tömma bilen på all kringutrustning med undantag för mina spön.
Min första tanke var att bygga den från scratch i formplyfa men då jag kom över en aluminiumlåda för halva priset från jula för samma pris som bara formplyfan skulle kostat valde jag det alternativet istället.
 

Jag klädde insidan av lådan med altanmatta, dels för att få mindre skrammel från boxen men också för att få mindre glid på sakerna inuti boxen. Altanmatta stänger inte inne eventuellt vatten om man limmar det rätt och borrar ett par små hål för vattendränering rätt genom boxen. Boxen fästes med u-bultar i släpet axel. Jag köpte mina bultar från tk trailer och de säljer u-bultar som passar de flesta släpen. U-bultarna fästes upp med två regler för att fördela trycket jämnt mellan släpets axel och boxen.
Mirage driven har fått en hållare! Hållaren är gjord av formplyfa och har ett gummibeklätt framåtlutade fäste så fenorna inte bankar i boxens golv vid transport. Pedalerna vilar gentemot tjock skumgummi.
Med undantag för torktiden för limmet till mattan så tog det inte många timmar att bli klar.
Jag är toknöjd! Skitfiske!
Micke Ekstrand
Woodland Fishing