Bygg Din Egna Kajak-Trailer - Woodland Fishing Del 1

Bygg Din Egna Kajak-Trailer - Woodland Fishing Del 1

Vår Ambassadör Mikael Ekstrand berättar om sitt senaste projekt.

Jag har alltid transporterat mina kajaker på släp. Det har flera fördelar. Du ser din kajaken i backspegeln så den sitter förankrad bra, du kan anpassa släpet efter flera kajaker till dig och dina vänner och du slipper ta av all utrustning på kajaken när du är klar på sjön och ska åka hem igen. Väl hemma rullas släpet in i mitt garage på några sekunder och är redo att närsom helst åka iväg igen på nästa fisketur. 

Som småbarnsförälder räknar man minuter och sekunder som läggs på transporten till och från sjön. Jag plockar aldrig av t. ex stol eller ekolod och väl framme vid sjön behöver jag bara lasta på min H-crate, håv, spön och sedan är jag redo att fiska. 
Ställningen på bilderna är gjorda efter mina mätningar efter släpets axel och sedan önskvärd bred. Ritningen gavs sedan till en metallverkstad som professionellt kunde svetsa ihop en rubust och nedmonterbar ställning. Kostnad för arbetet och materialet landade på nästan tvåtusen men är värd varenda krona i förhållande till tidsvinsten man får till och från fiskepassen. Sen ligger också kajaken oerhört bra på ställningen oavsett om det är en pro angler 14 eller min outback. 
Outbacken vilar finfint på två 3-meters pvcrör som ligger anpassat efter skrovets form. 
ÔĽŅ
Ställningen har kompletterats med en täckande utomhusmatta och röd reflextejp så ens medtrafikanter ser släpet ordentligt. Som ni ser lämnas det gott om utrymme kvar för min 2019 års outback ;) 
Jag frågade transportstyrelsen huruvida det skulle kunna bli ett problem vid besiktningen men fick efter ett telefonsamtal grönt ljus så länge ställningen inte stack ut för mycket i bred. 
Skitfiske!
Text & Bild: Mikael Ekstrand
Föregående artikel Transportera din kajak optimalt! Woodland Fishing Del 2
Nästa artikel Varför Litium?