Svensk dominans vid EM!

Svensk dominans vid EM!

Wow!

Det har hunnit gå några dagar sen vi kom hem till Linköping från Amsterdam förra helgen.

Det var jag, Felix som åkte ner till Vinkeveen Plassen söder om Amsterdam tillsammans med mina vänner, Albin Falk, Marcus Thorén och Oscar Källbom. 

Vi åkte ner för att delta i det som kallas EM för kajakfiske. Hobie Fishing Euros!

http://www.hobiefishingeuros.com/

Det var totalt 57 deltagare från 10 länder som hade rest till Amsterdam. Europas kajak-elit var alltså samlad för att göra upp om EM-titeln.

Det var en fantastiskt organiserad tävling utav Hobie Kayak Europe med Gero Priebe i spetsen. Man tävlade i två dagar, Lördag och Söndag och varje dag räknar man in längden på 3 abborrar och 3 gäddor och adderar det med dag 1 och 2. 

Efter dag 1 ledde jag hela EM. Med en total på 300 cm och strax följd utav min gode vän Albin Falk som hade 243 cm efter dag ett. 3:an, Thomas från Polen hade 217 cm.

Dag två var tuffare för mig, jag fick inte några godkända gäddor utav bara två små gäddor som inte var tillräckligt långa, men jag lyckades fånga mina tre abborrar. Bättre gick det för Albin som fångade hela tre gäddor och en abborre vilket gjorde att han passerade mig och tog hem EM-titeln och jag säkrade en andra plats! 

Vi är båda extremt glada och stolta över vår insats och vi har nu båda kvalificerat oss till den prestigefyllda tävlingen Hobie Worlds (VM) som går av stapeln i Maj 2018 i Sverige. Super häftigt och vi är galet taggade på att lyckas bra på VM!

 

Föregående artikel Det börjar bli kallt..