Transportera din kajak optimalt! Woodland Fishing Del 2

Transportera din kajak optimalt! Woodland Fishing Del 2

Box till trailern! 

Även södra Sverige har fĂ„tt kallt vĂ€der och is. NĂ€r fiskeabstinensen Ă€r som vĂ€rst kĂ€nns det alltid bĂ€ttre att bygga nĂ„got som underlĂ€ttar ens fiske.
Manuel Dahlberg gav mig idéen att sÀtta dit en lÄda pÄ trailern för förvaring av beteslÄdor, hÄv, ankare, mirage drive etc. Den största fördelen för mig som har kajaken pÄ trailer och eget garage till kajakslÀpet Àr att jag slipper lasta in och ut grejerna frÄn bilen a.k.a mer fisketid. VÀl hemma frÄn fisket sÄ rullar jag bara in trailern och slipper tömma bilen pÄ all kringutrustning med undantag för mina spön.
Min första tanke var att bygga den frÄn scratch i formplyfa men dÄ jag kom över en aluminiumlÄda för halva priset frÄn jula för samma pris som bara formplyfan skulle kostat valde jag det alternativet istÀllet.
 

Jag klÀdde insidan av lÄdan med altanmatta, dels för att fÄ mindre skrammel frÄn boxen men ocksÄ för att fÄ mindre glid pÄ sakerna inuti boxen. Altanmatta stÀnger inte inne eventuellt vatten om man limmar det rÀtt och borrar ett par smÄ hÄl för vattendrÀnering rÀtt genom boxen. Boxen fÀstes med u-bultar i slÀpet axel. Jag köpte mina bultar frÄn tk trailer och de sÀljer u-bultar som passar de flesta slÀpen. U-bultarna fÀstes upp med tvÄ regler för att fördela trycket jÀmnt mellan slÀpets axel och boxen.
Mirage driven har fÄtt en hÄllare! HÄllaren Àr gjord av formplyfa och har ett gummibeklÀtt framÄtlutade fÀste sÄ fenorna inte bankar i boxens golv vid transport. Pedalerna vilar gentemot tjock skumgummi.
Med undantag för torktiden för limmet till mattan sÄ tog det inte mÄnga timmar att bli klar.
Jag Àr toknöjd! Skitfiske!
Micke Ekstrand
Woodland Fishing
FöregÄende artikel VÀlj rÀtt paddel till ditt Kajakfiske!
NĂ€sta artikel Bygg Din Egna Kajak-Trailer - Woodland Fishing Del 1