Bygg Din Egna Kajak-Trailer - Woodland Fishing Del 1

Bygg Din Egna Kajak-Trailer - Woodland Fishing Del 1

VÄr Ambassadör Mikael Ekstrand berÀttar om sitt senaste projekt.

Jag har alltid transporterat mina kajaker pÄ slÀp. Det har flera fördelar. Du ser din kajaken i backspegeln sÄ den sitter förankrad bra, du kan anpassa slÀpet efter flera kajaker till dig och dina vÀnner och du slipper ta av all utrustning pÄ kajaken nÀr du Àr klar pÄ sjön och ska Äka hem igen. VÀl hemma rullas slÀpet in i mitt garage pÄ nÄgra sekunder och Àr redo att nÀrsom helst Äka ivÀg igen pÄ nÀsta fisketur. 

Som smÄbarnsförÀlder rÀknar man minuter och sekunder som lÀggs pÄ transporten till och frÄn sjön. Jag plockar aldrig av t. ex stol eller ekolod och vÀl framme vid sjön behöver jag bara lasta pÄ min H-crate, hÄv, spön och sedan Àr jag redo att fiska. 
StÀllningen pÄ bilderna Àr gjorda efter mina mÀtningar efter slÀpets axel och sedan önskvÀrd bred. Ritningen gavs sedan till en metallverkstad som professionellt kunde svetsa ihop en rubust och nedmonterbar stÀllning. Kostnad för arbetet och materialet landade pÄ nÀstan tvÄtusen men Àr vÀrd varenda krona i förhÄllande till tidsvinsten man fÄr till och frÄn fiskepassen. Sen ligger ocksÄ kajaken oerhört bra pÄ stÀllningen oavsett om det Àr en pro angler 14 eller min outback. 
Outbacken vilar finfint pÄ tvÄ 3-meters pvcrör som ligger anpassat efter skrovets form. 
ï»ż
StÀllningen har kompletterats med en tÀckande utomhusmatta och röd reflextejp sÄ ens medtrafikanter ser slÀpet ordentligt. Som ni ser lÀmnas det gott om utrymme kvar för min 2019 Ärs outback ;) 
Jag frÄgade transportstyrelsen huruvida det skulle kunna bli ett problem vid besiktningen men fick efter ett telefonsamtal grönt ljus sÄ lÀnge stÀllningen inte stack ut för mycket i bred. 
Skitfiske!
Text & Bild: Mikael Ekstrand
FöregÄende artikel Transportera din kajak optimalt! Woodland Fishing Del 2
NÀsta artikel Varför Litium?