Ett år med Hobie Outback 2020

Ett år med Hobie Outback 2020

Efter förra säsongen, som jag fiskade från en Hobie Compass.Ville jag ha möjligheten att lasta mer saker för att bland annat kunna vara ute flera dagar i streck. Outbacken erbjuder massor av förvaring, både i fronten samt i den rektangulära luckan framför stolen - vilket gjorde att valet föll på en sådan.

Planen var också att satsa mer på tävlandet, så behovet av smidigare förvaring för tänger och övriga verktyg var ett krav, vilket Outback utan tvekan uppfyller.
Jag hämtade ut min nya kajak i januari och första fisketuren blev redan samma dag, ett kort stopp i Katrineholm. Med blodad tand blev det ytterligare ett fiskepass i Borlänge "på vägen hem" mot Sundsvall.
Väl hemma valde jag att byta ut den delade paddeln mot en enkelpaddel med t-handtag. Jag monterade en Starport med paddelclip från Railblaza för att kunna få undan paddeln (som jag endast använder vid sjösättning och landstigning). Otroligt smidig lösning! Jag valde även att fästa håven med en Starport mini med 50 mm Gunholder. Detta fungerar väldigt bra och jag kan varmt rekommendera den.

Men min absoluta favoritfunktion hos Outbacken måste ändå vara trampsystemets kick-up-funktion! Den funktionen har räddad mig otaliga gånger under denna säsong när jag utforskat nya vatten. Allt från att ha kört på stora stenar i de norrländska bergssjöarna till att navigera genom grunda passager i å-system i jakten på både gädda och abborre.

Topp 3 säsongen 2020

1. Kajak-PB på både abborre och gädda!
2. Den underbara veckan i Lappland där kajaken först fick tjänstgöra som fraktfartyg för tält, mat mm. Sedan briljerade den i de klara norrländska vattnen, som huserar både arga gäddor och mängder med stora stenar.
3. Alla nya bekantskaper som jag knutit genom Kayakstore Tour 2020. Längtar redan till nästa säsong!

 

/Stefan Nyhlén

Föregående artikel NYHET RAILBLAZA SPOOLING STATION
Nästa artikel MIN FÖRSTA TIA