Ett Ă„r med Hobie Outback 2020

Ett Ă„r med Hobie Outback 2020

Efter förra sÀsongen, som jag fiskade frÄn en Hobie Compass.Ville jag ha möjligheten att lasta mer saker för att bland annat kunna vara ute flera dagar i streck. Outbacken erbjuder massor av förvaring, bÄde i fronten samt i den rektangulÀra luckan framför stolen - vilket gjorde att valet föll pÄ en sÄdan.

Planen var ocksÄ att satsa mer pÄ tÀvlandet, sÄ behovet av smidigare förvaring för tÀnger och övriga verktyg var ett krav, vilket Outback utan tvekan uppfyller.
Jag hÀmtade ut min nya kajak i januari och första fisketuren blev redan samma dag, ett kort stopp i Katrineholm. Med blodad tand blev det ytterligare ett fiskepass i BorlÀnge "pÄ vÀgen hem" mot Sundsvall.
VÀl hemma valde jag att byta ut den delade paddeln mot en enkelpaddel med t-handtag. Jag monterade en Starport med paddelclip frÄn Railblaza för att kunna fÄ undan paddeln (som jag endast anvÀnder vid sjösÀttning och landstigning). Otroligt smidig lösning! Jag valde Àven att fÀsta hÄven med en Starport mini med 50 mm Gunholder. Detta fungerar vÀldigt bra och jag kan varmt rekommendera den.

Men min absoluta favoritfunktion hos Outbacken mÄste ÀndÄ vara trampsystemets kick-up-funktion! Den funktionen har rÀddad mig otaliga gÄnger under denna sÀsong nÀr jag utforskat nya vatten. Allt frÄn att ha kört pÄ stora stenar i de norrlÀndska bergssjöarna till att navigera genom grunda passager i Ä-system i jakten pÄ bÄde gÀdda och abborre.

Topp 3 sÀsongen 2020

1. Kajak-PB pÄ bÄde abborre och gÀdda!
2. Den underbara veckan i Lappland dÀr kajaken först fick tjÀnstgöra som fraktfartyg för tÀlt, mat mm. Sedan briljerade den i de klara norrlÀndska vattnen, som huserar bÄde arga gÀddor och mÀngder med stora stenar.
3. Alla nya bekantskaper som jag knutit genom Kayakstore Tour 2020. LÀngtar redan till nÀsta sÀsong!

 

/Stefan Nyhlén

FöregÄende artikel NYHET RAILBLAZA SPOOLING STATION
NĂ€sta artikel MIN FÖRSTA TIA